Donderdag 23 Juni 2022 ….31 graden …. Tain l’Hermitage is een klein stadje op de linkeroever aan de Rhone. Zoekend op de Ipad vond mijn broer een Chocolade museum in Tain l’ Hermitage en via een schitterende route zijn we er naar toe gereden. Bij de Pruimenbomen zijn we gestopt om een paar foto's te maken.
De Cite du Chocolat is de thuisbasis van de chocoladefabrieken van de Valrhona. Oktober 2013 opende Valrhona een ongeëvenaarde multi-zintuiglijke interactieve chocolade-ervaring, waarbij alle chocoladeliefhebbers, bakliefhebbers en professionals worden uitgenodigd om enkele van de geheimen te ontdekken, proeven, leren en mee naar huis te nemen die van Valrhona de vaandeldrager in de chocolade-industrie hebben gemaakt.
Met informatie over de cacaoplantages en fabriek van Valrhona en de complexe processen die de cacao van boon tot reep transformeren; evenals praktische trainingen; proeflessen; een restaurant met zoete en hartige originele Valrhona-recepten; activiteiten voor kinderen; en de grootste Valrhona-boetiek ter wereld is Valrhona's Cite du Chocolat de ultieme bron voor chocoladeverkenning en -kennis.
Een chocola museum… als start kregen we een zakje chocolaatjes, van alle soorten smaken iets. We proefde er één en duwde de rest in onze tas want alles achter elkaar proeven vonden we teveel. Toen een soort puzzels waar we weer ieder weer twee chocolaatjes kregen. Weer een geproefd, een hele bittere. Overal werd in het frans van alles uitgelegd. Jammer maar dat versta ik niet. Gelukkig sprong mijn broer, met een bijna levenslange ervaring als bakker, bij met zijn kennis en vaardigheden en hij wist als een volleerd gids te vertellen hoe chocolade gemaakt wordt en wat er voor nodig is om het te maken. Na een interessant uur hebben we iets gedronken met daarbij het heerlijkste (maar misschien ook wel het duurste) chocolade gebakje. Klein maar fijn en superlekker. Naast het museum is een enorme chocolade winkel waar je werkelijk alle bedenkbare smaken chocola kunt kopen. Wel prijzig, maar goed het is vakantie. Onder dreigend luchten zijn we naar de camping gereden, eenmaal op de camping wel wat regen, maar het klaarde weer op en gelukkig hebben we op wel op het balkon onder de ondergaande zon van sla met friet en ijs toe zitten genieten
De basis van Chocolade
Uitleg over hoe chocolade gemaakt wordt
Tain l'Hermitage
Reactie plaatsen
Reacties